lördag 18 september 2010

En, för mig, bra orsak till att bli soldat....

... är att få möjligheten att hjälpa andra.

Det känns bra att läsa om hur fredsbevarande trupper möjliggör för mindre lyckligt lottade att genomföra en så, för oss, så självklar sak som ett val.

Ett bra argument för mig att skriva på.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Apropå göra en insats - det skulle vara väldigt intressant att höra hur ni grabbar nere på "golvet" känner inför det ramaskri som nu hörs bland äldre officerare som skall omreglera sina avtal med internationell arbetsskyldighet.

Soldaten sa...

För egen del förstår jag båda läger: både de som egentligen inte bryr sig utan bara skriver på, och de som tycker att "va F*N, vad är det här för j***a utpressning".

Det är för de flesta AGSS som jag känner naturligt att internationell tjänst ingår anställningen, däremot är det ett märkligt förhållningssätt som FML har gentemot sina officerare. Många av dessa har redan obligatoriet i avtalet, men måste skriva på igen. Idioti. Flera har ett flertal missioner i ryggen redan och nu småbarnsfamilj och följdaktligen säger dom hellre upp sig istället för att åka iväg, igen. Fullt förståeligt.

Jag skulle tycka att det vore enormt trist att bli av med de officerare som är fenomenala instruktörer, men som inte är intresserade av att åka iväg igen, bara för att FML vill att alla alltid ska vara redo.

Cynisk sa...

De som redan har obligatoriet behövde inte omteckna sina avtal.

Soldaten sa...

Då får jag tro dig, eftersom jag har ringa till ingen kunskap i ämnet.

Bra är det i alla fall om det stämmer.

En sida som förtjänar en hedersplats.

SoldF.com Försvarsmaktens utrustning, fordon, materiel och vapen