lördag 28 augusti 2010

Oroligt nu.

I bakvattnet av valrörelsen dyker det upp små orosbubblor. Eller åtminstone en; de rödgrönas bantningsförslag för försvaret.

Det som slår mig är att de vill minska anslagen med ett antal miljarder (hur mycket är under debatt för tillfället, inom oppositionen).

Ett antal miljarder!

Som purfärsk anställd smakar det beskt. De återstående pengarna ska räcka till bland annat anskaffning av nya pansarbussar (kan det bli klart någon gång eller?!), helikoptrar (hur lång tid kan det ta?), stora fina ytfartyg (undrar om de blir beväpnade snart?) och fler ubåtar (den enda komplett operationella plattformen?), som jag förstått det.

Frågan är då; blir det pengar kvar för att betala våra, AGSSs, löner, eller kommer FM bli tvungna att med politikerkniven mot strupen avskeda sina soldater p.g.a. pengabrist?

Vi får se vad som händer nu efter valet, hur mycket (S) lyckas stå emot (V) och (Mp) vid en eventuell valseger (hugaligen).

Blir nog alliansen för mig som det verkar. (Och jag lär inte vara direkt i minoritet bland mina kollegor).

ps. Ursäkta den långa frånvaron från skrivandet, semester utan internet, begränsad mobiltäckning och endast statlig TV är underbart. ds.

6 kommentarer:

chefsingenjören sa...

Välkommen till verkligheten i FM! Det är nog så att det som kommer att slita hårdast på personalen är inte utlandsinsatserna, utan den eviga bärsärkargången mot ekonomin...

Soldaten sa...

Troligtvis.

Vi soldater är väl inget annat än resurser i form av siffror och kängor på marken.

Vad gör väl en mer eller mindre.

Skit ska skit ha.

Anonym sa...

Det lär bli besparinga var så säker. Och far de unga som valt FM som arbete ja. Begreppet sist in först ut och precis som för NBG08 arbetsbrist ett nytt begrepp

// anställd

Soldaten sa...

Det som förbryllar mig vad gäller de rödgrönas försvars- och utrikespolitik är; anser dom att alla länder ser så välvilligt på Sverige att de inte tänker angripa eller att de utan tvekan hjälper till vid en konflikt?

Tydligen måste det vara så att med en rödgrön regering löses alla tvister vi har med andra stater automatiskt och en angripare som vill åt något går runt Sverige av ren respekt för Mona Sahlin.

Talibanerna kommer dessutom att med ett leende låta bli att riva just de skolor som svenska biståndspengar byggt upp, kanske t.o.m. hjälpa SIDA att bygga en bro. Under svensk ledning såklart, eftersom Mona har sagt det.

Faffe sa...

Haha, du skrev respekt och Mona Sahlin i samma mening!

Soldaten sa...

@Faffe

Ja se på den.

Belönar mig med 20 snabba, då man inte lyckas med en sådan prestation alltför ofta.

En sida som förtjänar en hedersplats.

SoldF.com Försvarsmaktens utrustning, fordon, materiel och vapen